Sprehod je kot terapija za našo mentaliteto

Včasih ko smo slabe volje ali pa smo imeli slab dan, je dobro da damo misli malo na stran. Ni vsak dan vedno popoln dan in naša naloga je da se malo razveselimo, kar je lahko zelo težko. Če smo imeli naporen dan, je že dovolj, da samo sedimo zunaj in smo malo na svežem zraku. Če pa imamo neka energije ampak smo enostavno slabe volje ali malo povoženi, pa je dobro da izkoristimo preostali del dneva za kakšen sprehod.

 

Sprehod je kot terapija za našo mentalitetoSprehod ne rabi biti dolg, mora biti tako dolg ali kratek, da imamo mi čas si izbrisati negativne misli in dobiti nekaj dobre energije in pridemo domov z novo izboljšano mentaliteto. To je lahko nek cilj sprehoda. Ko se sprehajamo po ulicah, ki jih poznamo ali pa ne, enostavno odmislimo na vse kar je doma ali v službi. Sprehajamo se in razmišljamo o drugi stvareh, na primer kam nas bo zanesla pot, ali gremo daljši krog ali krajši, bi šli tam kjer še nismo bili ali naredimo isti krog? Vse to je lahko stokrat boljše kot pa da razmišljamo o problemi. Če razmišljamo o problem, je lahko sprehod tudi dober za nas, saj lahko med sprehodom probamo probleme na miren način rešiti in pridemo domov z vsemi odgovori, ki smo jih iskali.

Če se doma spremo s starši ali s partnerjem, predno začnemo kričati, si vzamemo pavzo. Gremo na sprehod in dobro premislimo, kaj se je zgodilo. Seveda dobro premislimo kaj smo naredili narobe mi in kaj oni. Da ne bi krivili samo nasprotnike, lepo razmislimo, saj smo sigurno naredili tudi mi neko napako, za katero se moramo opravičiti. Pridemo lepo domov iz kratkega sprehoda in se v miru pomirimo. Ta čas so imeli straši ali partner tudi čas zase, da sami razmislijo o tem kaj se je zgodilo in ko se na sredini srečamo lahko v miru zaključimo problem v pozitivni luči.