Zaradi težav s črevesjem me je čakala kolonoskopija

Nekaj časa nazaj, sem začel čutiti nekakšne bolečine v trebuhu, oziroma na območju mojega črevesja. Nato pa so se te bolečine začele stopnjevati, vendar sem mislil, da je šlo za kakšno manjšo virozo, oziroma prehlad. Nato pa se je to začelo stopnjevati, ter sem celo začel opažati kri pri izločanju. No tako pa me je to začelo zel oskrbeti, ter so se tudi bolečine že tako povečale, da sem se raje kar odpravil do osebnega zdravnika.

Zaradi težav s črevesjem me je čakala kolonoskopija

Tako pa tudi on ni bil čisto prepričan, kaj bi lahko bilo, tako da me je poslal naprej, da sem opravil še določene preiskave. No tako pa me je čakala kolonoskopija. To pa je postopek, kjer nam zdravnik z napravo, imenovano kolonoskop, pregleda debelo črevesje. Kolonoskop pa je dolg prožen pripomoček, ki ima na koncu kamero, s katero si lahko zdravnik ogleda stanje našega črevesja.

Ko pa sem izvedel, da me čaka kolonoskopija, pa sem najprej bil kar živčen, saj sem mislil, da bo ta postopek zelo neprijeten. Ko pa sem, oziroma ko mi je zdravnik opravil ta postopek, pa ni bilo prav nič neprijetno, saj je kolonoskopija potekala s sedacijo, kar pa je pomenilo, da nisem čutil ničesar, tako da me je to kar pomirilo.

Prav tako pa sem bil zelo živčen za rezultate kolonoskopije, saj me je skrbelo, da bi lahko šlo za kakšne resne težave. Ko pa sem dobil nazaj rezultate, pa sem si lahko oddahnil, saj je šlo zgolj za lažje vnetje debelega črevesja, kar pa se da brez težav pozdraviti. Tako mi je zdravnik predpisal neke tablete, katere pa sem moral jemati dva tedna, čeprav so mi bolečine popolnoma izginile že po enemu tednu jemanja teh tablet. 

No tako pa sem zelo vesel, da mi je kolonoskopija podala pozitivne informacije, saj me je res skrbelo, da bi lahko bilo kaj bolj resno narobe.